„Спортувай с БГ МУЗИКА!“ 2016

Print

Sportuvai_s_BG_Music_2016_1080x1920

През есента на изминалата 2015г. музикална телевизия за българска музика BG MUSIC CHANNEL започна общественополезна дейност, свързана с положителна публична инициатива под надслов „Спортувай с БГ музика!”, провеждана в рамките на „Европейска седмица на спорта“, в контекста на инициативата „София – Европейска столица на спорта 2018“.

Каузата на музикалната телевизия е стимулиране на младите хора в България към по-голяма физическа активност, активен спорт и към увеличаване на слушаемостта на хубавата българска музика в тяхното ежедневие. Кампанията е насочена освен към младите и към родителите, които трябва да мотивират своите деца да спортуват все по-активно и да слушат все повече българска музика.

Целта е да се популяризира, развива и утвърждава българската популярна музика и да се възпитават младите да предпочитат българска музика. Защото българите трябва да познават, харесват и да се гордеят със своята собствена музика!

Участие в първото издание на инициативата през 2015г. и в ЗВЕЗДНИЯ ТУРНИР ПО ТЕНИС НА МАСА взеха: Орлин Павлов, Били Хлапето, Революция Z, група D2, Руди, Дули, Муден & Кукушев, Ice Cream, група Б.Т.Р., бийтбоксъра Skiller, Румънеца и Енчев, Дичо, група SouthWick, DJ Marten, EVA, Danny Levan, водещият Ники Кънчев и много други популярни личности и звезди.

През 2016г. инициативата “Спортувай с БГ МУЗИКА!” отново се проведе на първия учебен ден – 15 септември, като тазгодишното мероприятие от поредицата беше ЗВЕЗДЕН ТУРНИР ПО ФУТБОЛ в PARADISE CENTER, тематично за 2016 – годината, в която се проведе Европейското първенство по футбол.

В спортната надпревара участие взеха едни от най-обичаните звезди на българската поп, рок, хип-хоп и R’n’B музика: Руди, Дули, Муден и Кукушев, група OGI 23, Дичо, Играта и Лео, група СкандаУ, Били Хлапето, Искрен Тончев-ИСКРАТА, Кристо и много други популярни личности и звезди. Всички те се включиха в двубои един срещу друг. Техни съотборници, определени чрез жребий, бяха много младежи, дошли да премерят сили на терена със своите любими изпълнители.

Надпреварата беше изключително оспорвана и всички участници в турнира дадоха най-доброто, на което са способни. В крайна сметка на финала се изправиха отборите на Играта и Лео срещу този на Кристо. След успорвана битка с титлата шампион се окичи тимът на Лео и Играта.

Участвалите в състезанието БГ изпълнители заедно с други свои колеги изнесоха ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ, който се проведе от 19:00 часа на „Водна сцена” в PARADISE CENTER, след официалното награждаване на победителите в ЗВЕЗДНИЯ ТУРНИР ПО ФУТБОЛ. Всички те превърнаха вечерта в един истински музикален празник. Старт на музикалния маратон с няколко акустични лайф изпълнения дадоха Руди, Дули, Муден и Кукушев в колаборация с група OGI 23. После щафетата поеха големите победители Играта и Лео. След тях вдигнаха градуса на настроението DEEP ZONE PROJECT. Били Хлапето се изяви самостоятелно и в колаборация с чаровната Дивна, която вече е 100%-ова блондинка и за първи път демонстрира новата си визия и спечели овациите на гостите със запомняща се сценична изява. Искрен Точнев – Искрата от „България търси талант 2016“ зарадва всички с невероятни бойтбокс импровизации. Бурни аплодисменти получи и Кристо, който се представи с две от своите дуетни половинки – Ivy и Сантра. Сантра сложи финал на концерта с още няколко изпълнения.

 

„Спортувай с БГ МУЗИКА!“

ИНИЦИАТИВА

Период: м.Септември 2016г.